Multiheater Eco on aivan uudenlainen poistoilmalämpöpumppu joka hoitaa ilmanvaihdon, lämmittää käyttöveden ja osallistuu koko talon lämmitykseen

Multiheater ilmavesilämpöpumppu

Ilmavesilämpöpumppu ottaa lämpöenergian ulkoilmasta ja siirtää sen vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. R290 kylmäaine. Teho jopa 600kW.

Multiheater Eco on aivan uudenlainen poistoilmalämpöpumppu joka hoitaa ilmanvaihdon, lämmittää käyttöveden ja osallistuu koko talon lämmitykseen

Multiheater

Multiheater Eco on aivan uudenlainen poistoilmalämpöpumppu joka ottaa hukkalämmön hyötykäyttöön!
Se hoitaa ilmanvaihdon, lämmittää käyttöveden ja osallistuu koko talon lämmitykseen. Kaikki tämä - ja vain pieni helposti seinään kiinnitettävä laite!

Poistoilmalämpöpumpun hinta

Nopein säästäjä

Edullinen hankinta, ainoastaan tavallisen ilmalämpöpumpun luokkaa. Lämmittää silti koko taloa ja vielä kuuman käyttövedenkin. Helppo asentaa ja huipputason energiatehokkuus - ympäri vuoden!
PILP kytkentä tuloilmaikkunoiden kanssa

Multiheater

Multiheater Eco yhdessä tuloilmaikkunoiden tai tuloilmaikkunaventtiileiden kanssa helpoin, edullisin ja nopein tapa saada terveellinen raikas sisäilma kaikkiin huoneisiin. Samalla lämmityskulut alenevat. 

Poistoilmalämpöpumppu on helppo asentaa

Multiheater Eco on helppo asentaa

Käyttöönotossa ei tarvita kylmälaiteasentajaa. Sähköliitäntä valmiilla pistotulpalla. Vain ilma- ja vesiputket kiinni laitteeseen.

Mikä on Multiheater Eco poistoilmalämpöpumppu?

Multiheater Eco on aivan uudenlainen lämpöpumppu. Multiheater Eco on periaatteeltaan poistoilmalämpöpumppu, mutta erilainen kuin perinteiset poistoilmalämpöpumput. Se on kehitetty aivan uudesta näkökulmasta. Sen tehtävä on ottaa energiaa talteen hyvällä hyötysuhteella sieltä, missä sitä eniten tuhlataan – vähän kerrallaan, mutta koko ajan. Ilmanvaihdon hukkalämpö ja kaikki muu ylilämpö jota talossa tai muussa tilassa syntyy, siirretään ympäri vuoden energiatehokkaasti korvaamaan päälämmönlähteen ottamaa energiaa neljä kertaa edullisemmin. Samalla asunnon ilmanvaihto tulee kuntoon.

Multiheater Eco hoitaa ilmanvaihdon ja yhdessä tuloilmaikkunoiden tai -venttiilien kanssa korvaa LTO-koneen

Asunnon ilmanvaihtoa voi parantaa kolmella tavalla: Helpointa ja halvinta on asentaa huonekohtaisia lämmöntalteenottolaitteita. Kalleinta ja suuritöisintä on jälkiasentaa LTO eli lämmöntalteenottolaite. Siihen väliin on helppo ja edullinen ratkaisu Multiheater Eco ja tuloilmaikkunaventtiilit. Näin saadaan kaikkiin huoneisiin raikas sisäilma ja samalla talon kaksi suurinta energiasyöppöä – ilmanvaihto ja ikkunoiden lämpöhukka talteen talon lämmitykseen ja kuumaan käyttöveteen.

Tuias palkittiin energiatehokkuudesta, vastuullisuus on nyt trendinä

Tuias-keramikkapajan Tuija Koponen ja Mika Koponen saivat energiatehokkuuspalkinnon. Keramiikkauunin hukkalämpö on nyt hyötykäytössä.

Hyvinkään energiatehokkuuspalkinnon sai tänä vuonna kytäjäläinen keramiikkapaja Tuias. Perusteluna oli se, että yritys on investoinut keramiikkauunin tuottamaan lämmön talteenottoon, kun se ennen meni harakoille.

Aki Junnila Hyvinkään Yrittäjistä ja Marko Hytönen kaupungilta luovuttivat kunniakirjan Hyvinkään-Riihimäen kauppakamarin syyskokouksen yhteydessä.

Tuija Koponen oli vastaanottamassa yhdessä miehensä Mika Koposen kanssa

Yritys on toiminut jo 10 vuotta. Investointi tuli ajankohtaiseksi kun paja remontoi tiloja.

Lämmitysjärjestelmä maksoi noin 10 000 euroa. Nyt keramiikkauunista syntyvä lämpö ohjautuu lattialämmitykseen. Poistoilmapumpun toimitti kouvolalainen maahantuoja Costella Oy.

– Ennen työskentelin autotallissa, ja lämpö piti ohjata vain ulos autotallin ovista, Tuija Koponen kertoo.

Investointiin kannustivat isot tilaukset. Astioita on mennyt Sveitsiin, Japaniin, Puolaan ja kotimaassa ravintoloille.

Tuija Koponen sanoo käsityön arvostuksen nousseen. Se näkyy siinäkin, että Koposen järjestämät dreijauskurssit täyttyvät jo tunnissa.

– Kursseille tulee väkeä Turkua myöten. Ihmiset haluavat kokeilla, minkälaista on dreijata.

Koponen aikoo pysyä Kytäjällä. Myyntiä auttaa jälleenmyyjien verkosto, joista lähin on Willassa, Moodidoo.

Koponen pitää myös Tuias-pajan yhteydessä kahvilaa, joka on joulukuussa avoinna lauantaisin Palkkisillantie 101:ssä.

Elinkeinoelämän Keskusliiton EK:n alueasiantuntija Jenni Ruokanen esitelmöi vastuullisuuden toimintamalleista, jotka kiinnostavat jo kahta kolmasosaa pk-yrityksistä.

Yleisöstä tuumattiin, että se kolmasosa, joka ei ole vielä herännyt, eivät ole ymmärtäneet tärkeyttä.

– Jos havittelee kasvua, pitäisi kiinnittää huomiota myös vastuullisuusnäkökulmaan, Ruokanen muistutti.

Vastuullisuus voi olla kilpailuetu, ja sitä voivat sidosryhmät jo vaatia.

EK tarjoaa yrityksille helpon vastuullisuustestin, vastuullisuusbotin, joka löytyy verkkosivuilta. Siinä on 20 kysymystä. Tulos auttaa suuntaamaan eteenpäin.

Multiheater Eco poistoilmalämpöpumppu on lisäapu lämmitykseen

Multiheater poistoilmalämpöpumppu ottaa tilassa olevan energian talteen ja tuo säästöä koko ajan. Se voi tuottaa vuodessa lämpömäärän, joka vastaa normaalin pienen talon koko vuoden lämmitystarvetta.

Sen erinomaisuus perustuu jatkuvaan toimintaan pienellä teholla jolloin sen ei tarvitse vaihtaa liikaa ilmaa toimiakseen tehokkaasti. Multiheater poistoilmalämpöpumppu voi tuottaa kaiken kuuman käyttöveden koko perheelle ja pystyy tarvittaessa huolehtimaan keskikokoisen talon määräysten mukaisesta ilmanvaihdosta vaihtamalla sisäilman kerran kahdessa tunnissa. Lisäksi se voi lämmittää taloa.

Multiheater on nopein säästäjä

Vertailu: Multiheaterin kustannus on vain tavallisen ilmalämpöpumpun luokkaa. Multiheater lämmittää lisäksi käyttövedenkin ja pystyy levittämään lämpönsä koko taloon käyttäen päälämmitysjärjestelmän vesikiertoista lämmönjakoa. Aurinkopaneeleihin verrattuna sekä hankintakustannus että takaisinmaksuaika ovat vain murto-osia, ja saavutetut säästöt moninkertaiset. Koska kaiken vuodessa tarvittavan kuuman käyttöveden valmistaminen on Multiheaterille pikku juttu, jää sille kosolti aikaa pumpata lämpöä myös koko talon lämmitysjärjestelmään. Kaikki vesikiertoiset lämmitysjärjestelmät sopivat suoraan Multiheaterille lähes poikkeuksetta. Kalliita muutoksia ja hankintoja ei nykyiseen lämmitysjärjestelmään useinkaan tarvita.

Kenelle Multiheater poistoilmalämpöpumppu sopii?

Kaikille joilla käyttövesi lämmitetään nyt sähkövaraajalla, öljy- tai sähkökattilalla tai maakaasulla: Multiheater lämpöpumppu yhdistetään yksinkertaisesti kahdella putkella varaajan tulo- ja lähtöliitäntöihin. Sen lämmönvaihdin soveltuu käyttöveden suoraan lämmitykseen, eikä kylmäaineen sekoittumisvaaraa veteen ole. Lämmityskierukalla varustetut käyttövesivaraajat soveltuvat luonnollisesti myös lämmönsiirtoon.

Kaikille joilla on talossa vesikiertoinen lämmönjakojärjestelmä, siis patterit, lattialämmitys tai ilmalämmitys joka lämpenee öljyllä, sähköllä, maakaasulla tai muulla palavalla polttoaineella. Laite sopii myös maa- ja ilmavesilämpöpumpulla lämpiäviin taloihin, mutta säästöpotentiaali ei ole yhtä suuri. Ilmalämpöpumppu ainoana lämpöpumppuna taas on hyvinkin sopiva kumppani Multiheaterille. Edullinen hinta ja pieni kulutus mahdollistavat lyhyen takaisinmaksuajan.

Kaikille joilla asunnon sisäilma on huono. Suomessa on paljon omakoti- ja rivitaloja, joissa ilmanvaihto ei toimi riittävän hyvin. Yleisimmät syyt ovat: Rintamamiestalon alkuperäinen painovoimainen ilmanvaihto ei toimi, koska tulisijoja ei enää käytetä tai taloa on remontoitu tiiviimmäksi. Myös veden käyttö on suurempaa talon sisällä remontoitujen märkätilojen vuoksi. Etenkin 70-80-lukujen omakoti- ja rivitalojen ilmanvaihto on hoidettu huippuimurilla ja liesituulettimella. Tämä on nykypäivän energiahinnoilla suorastaan hullua. Usein vielä ikkunaremontti on tiivistänyt korvaavan tuloilman saannin minimiin ja asunnon sisäilman laatu on surkea.

Käyttökohteita

Poistoilmalämpöpumppu lämmittää käyttöveden ja lattialämmtyksen. Ilmanvaihto tehostuu ja energiaa säästyy

Käyttöveden lämmitys ja lattialämmitys

Koko talon lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmä. Lämmittää käyttöveden ja asuintilat sekä hoitaa ilmanvaihdon.

Pienen talon, vapaa-ajan asunnon tai talon laajennus/remontoidun osan lämmitys- ja ilmanvaihtoratkaisu

 • Edullinen ratkaisu
 • Täyttää rakennusluvan energiatehokkuusvaatimukset
 • Vaatii lisälämmönlähteen kylmimmille keleille. Esim. takka tai sähköpatteri
 • Ilmanvaihdon korvausilma raitisilmaventtiileillä tai mieluiten tuloilmaikkunoilla tai tuloilmaikkunaventtiileillä

Valitse tämä kun:

 • Talossa on lattialämmitys ja haluat parantaa ilmanvaihtoa ja lämmittää taloa edullisemmin nykyisen lämmönlähteen apuna.
 • Rakennat uutta pientä taloa tai laajennat vanhaa.
Poistoilmalämpöpumppu Multiheater Eco lämmittää talon patteriverkostoa ja käyttövesivaraajaa

Käyttöveden lämmitys ja patterilämmitys

Koko talon lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmä. Lämmittää käyttöveden ja asuintilat sekä hoitaa ilmanvaihdon.

Vanhan talon, vapaa-ajan asunnon tai talon laajennus/remontoidun osan lämmitys- ja ilmanvaihtoratkaisu

 • Edullinen ratkaisu
 • Täyttää rakennusluvan energiatehokkuusvaatimukset
 • Vaatii lisälämmönlähteen kylmimmille keleille. Esim. takka tai sähköpatteri
 • Ilmanvaihdon korvausilma raitisilmaventtiileillä tai mieluiten tuloilmaikkunoilla tai tuloilmaikkunaventtiileillä

Valitse tämä kun:

 • Talossa on vesipatterilämmitys ja haluat parantaa ilmanvaihtoa ja lämmittää taloa edullisemmin nykyisen lämmönlähteen apuna.
Poistoilmalämpöpumppu lämmittää taloa puhallinkonvektorilla. Käyttövesivaraaja

Käyttöveden lämmitys ja talon, tallin tai kellarin lämmitys puhallinkonvektorilla

Koko talon lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmä. Lämmittää käyttöveden ja asuintilat sekä hoitaa ilmanvaihdon.

Vanhan tai uuden talon, vapaa-ajan asunnon tai talon laajennus/remontoidun osan lämmitys- ja ilmanvaihtoratkaisu

 • Edullinen ratkaisu
 • Täyttää rakennusluvan energiatehokkuusvaatimukset
 • Vaatii lisälämmönlähteen kylmimmille keleille. Esim. takka tai sähköpatteri
 • Ilmanvaihdon korvausilma raitisilmaventtiileillä tai mieluiten tuloilmaikkunoilla tai tuloilmaikkunaventtiileillä

Valitse tämä kun:

 • Talossa on suora sähkölämmitys tai muu lämmitysmuoto  eikä vesikiertoista lämmönjakoa ja vesivaraaja lämpenee sähköllä.
 • Asuintiloissa on vesikiertoinen lämmönjako, mutta kellarissa tai autotallissa ei ole. Puhallinkonvektori lämmittää ja pitää kuivana nyt nämä tilat.
 • Haluat parantaa talon tai sen osan ilmanvaihtoa.

Toiminta

rintamamiestalo asuinkerros multiheater eco ilmanvaihto poistoilmalämpöpumpulla

Lämmityskattilan rinnalle

Multiheater Eco poistoilmalämpöpumppu voidaan kytkeä avustamaan lämmityskattilaa, aivan kuten vaikkapa ilmavesilämpöpumput. Lämmityskaudella Multiheater pienentää öljyn kulutusta. Usein kattilahuone sijaitsee kellarissa, jonne syntyy paljon hukkalämpöä. Saunaosastokin on usein kellarikerroksessa. Multiheater onkin tällöin oiva laite keräämään hukkalämmön energian käyttöveteen ja asuintilojen lämmitykseen. Kellaritilat tuulettuvat ja pysyvät kuivina.

Käyttöveden teko kesällä

Lämmityskauden ulkopuolella kattilan on oltava kuumana vaikka taloa ei lämmitetä, vain jotta saataisiin kuumaa käyttövettä. Tämä on suurta tuhlausta. Multiheater Eco poistoilmalämpöpumppu pitää kattilan kuumana lämmityskauden ulkopuolella ja tuottaa kaiken kuuman käyttöveden hyvällä hyötysuhteella, noin neljä kertaa edullisemmin kuin öljy. Joskus voi olla edullista lisätä pieni priimausvaraaja kattilan perään tulistamaan käyttövettä. Esim. 50 litran ELCO-lämminvesivaraaja riittää hyvin. Öljyä ei tarvitse käyttää lainkaan lämmityskauden ulkopuolella, joten säästö on suuri. Multiheater Eco 18 maksaa ainoastaan hyvän tavallisen ilmalämpöpumpun verran. Asennuskin on helppo, liitetään vain kaksi putkea kattilaan, eikä kylmälaitetöitä tarvita. Laitteessa on valmis pistotulppaliitäntä.

Valitse tämä kun:

  • Lämmityskattila on vielä hyväkuntoinen, haluat säästää lämmityskuluissa mutta et halua käyttää suurta summaa keskuslämmitykseen liitettävän lämpöpumpun hankintaan.
  • Haluat parantaa kellarikerroksen ilmanvaihtoa ja estää kosteusvaurioita
  • Usein kellarikerroksen hormin kautta voi poistaa myös asuinkerrosten jäteilmaa. Talon eri kerrosten ilmanvaihtokin siis onnistuu.
Poistoilmalämpöpumppu ja tuloilmaikkunaventtiilit

Käyttöveden lämmitys – epäsuora

Lämmittää epäsuorasti varaajan veden. Kytkentä käyttövesivaraajan latauskierukkaan. Kaikki varaajamallit joissa on latauskierukka sopivat. Varaajan lisäksi tarvitaan ainoastaan varusteet latauspiirille eli pieni kalvopaisunta-astia, varo- yksisuunta- ja täyttöventtiilit, painemittari ja ilmanpoistin ja  Varaajassa voi olla  myös muita kierukoita. Mitä runsaampaa on veden kulutus, sitä suurempi on saavutettu säästö.

Kovan saunojan ja paljon suihkuttelevan urheiluperheen ystävä. Ammeen täyttökään ei tule kalliiksi.

Kun saunotaan, niin mitä talossa tapahtuu? – kiuas tuottaa hurjasti ylilämpöä tilaan – kuumaa vettä kuluu suihkuissa ja ammeessa runsaasti – vesihöyry kostuttaa pinnat ja muut rakenteet – tarvitaan tehostusta ilmanvaihtoon Multiheater ratkaisee kaiken tämän yhdellä kertaa – se ottaa ylilämmön talteen hyvällä tehokertoimella – se tekee kuumaa vettä juuri kulutetun tilalle – se kuivattaa seinäpinnat ja rakenteet nopeasti – kun käyttövesi on kuumaa, jatkuu ilmanvaihto jos olet niin valinnut

Multiheater Eco poistoilmalämpöpumppu tekniikka - voidaan kytkeä avustamaan lämmityskattilaa, kuten ilmavesilämpöpumput.

Ylilämpö hyödyksi ja ilmanvaihdon tehostus

Jos talossa, liiketilassa tai missä tahansa rakennuksen osassa on ylimääräistä lämpöä, voidaan se siirtää koko rakennusta palvelevaan lämmitysjärjestelmään. Yksinkertaisimmillaan vaikka rakennuksen perimmäisessä nurkassa patteriverkostoon liittämällä. Laitteen ei tarvitse silloin olla lähelläkään kattilahuonetta. Näin jokainen Multiheater Eco tuottaa 13 000 tai 26 000  kWh vuodessa lämpöä COP 4 vähentäen päälämmönlähteen kuormaa. Vastaava säästö ja hyöty saadaan myös silloin, kun ilmanvaihtoa pitää tehostaa. Laite jäähdyttää ulos puhallettavan ilman ja siirtää lämpöenergian veteen. Energiatehokkuus on ympäri vuoden hyvä COP n. 4. Järkevämpää tapaa säästämiselle on vaikea löytää.

Miten alennan lämmityskuluja suorasähkölämmitystalossa?

Maassamme on suuri määrä omakotitaloja suoralla sähkölämmityksellä. Koska vesikiertoista lämmönjakojärjestelmää ei näissä ole (vesipatterit tai vesikiertoinen lattialämmitys), ovat edulliset keinot lämmityskulujen laskemiseksi vähissä.

Maalämpö- tai ilmavesilämpöpumpun hyödyntäminen vaatii sähköpattereiden tai katto/lattiavastusten vaihtamista esimerkiksi vesikiertoisiin pattereihin. Tämä nostaa lämpöremontin hinnan useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin yhdessä lämpöpumpun kanssa. Mikäli näin halutaan kuitenkin tehdä, on edullisin vaihtoehto hankkia ilmevesilämpöpumppu ja Atlantic Panama radiaattorit, joita tarvitaan vähemmän kuin perinteisiä vesipattereita. Tällainen remontti maksaa noin 20 -25 tuhatta euroa.

Usein suorasähkölämmitystalon ilmanvaihto on toteutettu tulo- ja poistoilmakoneella eli LTO-laitteella. Tällöin tilanne on valoisa energiatehokkaan lämmitysremontin kannalta. Ratkaisuna on nykyisen LTO-koneen päivittäminen poistoilmalämpöpumpuksi (PILP). Nykyinen laite jää käyttöön hoitamaan ilmanvaihdon kuten ennenkin, mutta sen lämpimästä ulospuhallusilmasta otetaankin lämpö talteen Multiheater ECO-lämpöpumpulla. Hyvällä hyötysuhteella talteen saatu lämpöenergia johdetaan takaisin taloon tuloilmakanavaan liitettävällä Hydrocell-kanavapatterilla. Muutostyö on yksinkertainen ja mikä parasta, se on edullinen.

Oheinen periaatekuva kertoo mitä tehdään:

 1. Nykyisen lämmöntalteenotto- (LTO)-koneen ulospuhallus eli jäteilma kierrätetään Multiheater ECO-lämpöpumpun läpi.
 2. Multiheater -lämpöpumppu ottaa käytetystä ilmasta lämmön talteen toiseen kertaan. Sen tuottama lämpö siirretään Hydrocell kanavapatterilla huoneisiin lähtevään tuloilmaan. Hydrocell-patteri liitetään yksinkertaisesti LTO-koneesta lähtevään tuloilmakanavaan.

Laitehankinta on alkaen 3 000 euroa ja asennustöitä yleensä päivän pari. Lopputuloksena talo on nyt energiatehokas poistoilmalämpöpumpputalo. Hyvällä energiatehokkuudella lämmitetty ilma jaetaan kaikkialle huonetiloihin nykyisen tuloilman avulla.

Lämmin käyttövesi tehdään suorasähkölämmitystalossa tavallisella sähkövaraajalla. Vaihtamalla sähkövaraaja kierukalliseen malliin, saadaan kuuma käyttövesikin tehtyä edullisesti samalla Multiheater poistolämpöpumpulla. Näin kokonaisuus tuottaa jäteilmasta ensivaiheessa käyttöveden ja muun ajan se lämmittää taloa.

Myös tavallinen ilmalämpöpumppu on osaratkaisu suorasähkötaloihin, mutta sen tuottaman lämmön leviäminen kaikkiin huoneisiin on heikkoa ainakin yleisillä yhden sisäyksikön laitemalleilla. Ilmalämpöpumppu kylläkin on hyvä apu, koska senkin tuottama lämpö otetaan nyt jäteilmasta talteen kahdesti.

Poistoilmalämpöpumppu ja tuloilmaikkunaventtiilit korvaavat LTO-koneen ja kaikissa huoneissa on raikas sisäilma.

Kuvan selitteet:

 1. Nykyisen ilmanvaihtolaitteen lto-kenno
 2. Raikas ilma ulkoa
 3. Sisätiloista poistettava ilma
 4. Ulos puhallettava jäteilma
 5. Lämmön talteenottovaihe
 6. Sisään puhallettava tuloilma
 7. Hydrocell kanavapatteri
 8. Multiheater Eco 30 lämpöpumppu
 9. Lämmön talteenottovaihe lämpöpumpulla
 10. Käyttövesivaraaja

Mallisto ja tekniset tiedot

Multiheater ilmavesilämpöpumppu MH-HP EVI20
 • Lämmitysolosuhteet - Ympäristön lämpötila. (DB/WB): 7/6°C, Veden lämpötila (tulo/meno): 30/35°C
  • Lämmitysteho kW 7.0~20.0
  • Lämmityksen ottoteho kW 1.5~6.0
 • Lämmitysolosuhteet - Ympäristön lämpötila. (DB / WB): 7/6 ° C, Veden lämpötila (tulo/meno): 50/55°C
  • Lämmitysteho kW 5.5~18.0
  • Lämmityksen ottoteho kW 2.0~7.5
 • Lämmitysolosuhteet - Ympäristön lämpötila. (DB / WB): 2/1 ° C, Veden lämpötila (tulo/meno): 30/35 ° C
  • Lämmitysteho kW 5.5~17.0
  • Lämmityksen ottoteho kW 1.5~5.0
 • Lämmitysolosuhteet - Ympäristön lämpötila. (DB / WB): 2/1 ° C, Veden lämpötila (tulo/meno): 50/55 ° C
  • Lämmitysteho kW 5.5~15.0
  • Lämmityksen ottoteho kW 2.2~7.4
 • Lämmitysolosuhteet - Ympäristön lämpötila. (DB / WB): -7/-8°C, Veden lämpötila (tulo/meno): 30/35 ° C
  • Lämmitysteho kW 4.6~14.5
   Lämmityksen ottoteho kW 1.5~5.0
 • Lämmitysolosuhteet - Ympäristön lämpötila. (DB / WB): -7 / -8 ° C, Veden lämpötila (tulo/meno): 50/55 ° C
  • Lämmitysteho kW 4.5~14.0
  • Lämmityksen ottoteho kW 2.2~7.3
 • Jäähdytysolosuhteet - Ympäristön lämpötila DB/WB): 35/24°C, Veden lämpötila (tulo/meno): 12/7°C
  • Jäähdytysteho kW 4.2~14.0
  • Jäähdytyksen ottoteho kW 1.8~7.5
 • Taajuus Hz 30~90
 • Energialuokka (35 ° C) / A++
 • Energialuokka (55 ° C) / A++
 • Käyttöjännite 380~415V, 3N, 50/60Hz
 • Sähkövastus kW /
 • Maksimivirta A 12.0
 • Kylmäaine / R32
 • Kylmäaineen määrä kg 2.0
 • Kompressorin merkki / Panasonic
 • Vesipumppu / GRUNDFOS UPMXL GEO PWM
 • Vesiliitäntä tuumaa 1 1/4’’
 • Virtausnopeus / Virtaama m3 / h 2,15
 • Painehäviö kPa 45
 • Vesipumpun nostokorkeus m 4
 • DC-moottorien määrä (puhallinmoottori) / 2
 • DC-moottorin ottoteho (max) W 130
 • DC-moottorin ottoteho (min) W 45
 • DC-moottorin nopeus (maks.) RPM 850
 • DC-moottorin nopeus (min) RPM 300
 • Ääni* dB(A) 55
 • Nettopaino kg 155
 • Kokonaispaino kg 175
 • Koko (L / W / H) mm 1000 / 395 / 1315
 • Lähetysmitta (L / W / H) mm 1070 / 415 / 1330
 • Käyttölämpötila °C -25~43
 • Menoveden maksimilämpötila °C 60* Melutesti perustuu JB / T4330-1999: ään 1 metrin etäisyydellä.
Multiheater ilmavesilämpöpumppu MH-HP EVI25
 • Lämmitysolosuhteet - Ympäristön lämpötila. (DB/WB): 7/6°C, Veden lämpötila (tulo/meno): 30/35°C
  • Lämmitysteho kW 10.25~25.60
  • Lämmityksen ottoteho kW 2.50~6,50
 • Lämmitysolosuhteet - Ympäristön lämpötila. (DB / WB): 7/6 ° C, Veden lämpötila (tulo/meno): 50/55°C
  • Lämmitysteho kW 7.4~20.8
  • Lämmityksen ottoteho kW 3.2~9.5
 • Lämmitysolosuhteet - Ympäristön lämpötila. (DB / WB): 2/1 ° C, Veden lämpötila (tulo/meno): 30/35 ° C
  • Lämmitysteho kW 10~20.5
  • Lämmityksen ottoteho kW 2.7~5.5
 • Lämmitysolosuhteet - Ympäristön lämpötila. (DB / WB): 2/1 ° C, Veden lämpötila (tulo/meno): 50/55 ° C
  • Lämmitysteho kW 7.5~21.6
  • Lämmityksen ottoteho kW 3.3~11.2
 • Lämmitysolosuhteet - Ympäristön lämpötila. (DB / WB): -7/-8°C, Veden lämpötila (tulo/meno): 30/35 ° C
  • Lämmitysteho kW 6.7~15.5
   Lämmityksen ottoteho kW 2.6~5.6
 • Lämmitysolosuhteet - Ympäristön lämpötila. (DB / WB): -7 / -8 ° C, Veden lämpötila (tulo/meno): 50/55 ° C
  • Lämmitysteho kW 6.5~16.21
  • Lämmityksen ottoteho kW 3.6~8.88
 • Jäähdytysolosuhteet - Ympäristön lämpötila DB/WB): 35/24°C, Veden lämpötila (tulo/meno): 12/7°C
  • Jäähdytysteho kW 8.5~19.50
  • Jäähdytyksen ottoteho kW 3.00~7.50
 • Taajuus Hz 30~90
 • Energialuokka (35 ° C) / A++
 • Energialuokka (55 ° C) / A++
 • Käyttöjännite 380~415V, 3N, 50/60Hz
 • Sähkövastus kW /
 • Maksimivirta A 20.3
 • Kylmäaine / R32
 • Kylmäaineen määrä kg 3.4
 • Kompressorin merkki / Panasonic
 • Vesipumppu / GRUNDFOS UPMXL GEO PWM
 • Vesiliitäntä tuumaa 1 1/4’’ ja 1 1/2’’
 • Virtausnopeus / Virtaama m3 / h 4,2
 • Painehäviö kPa 65
 • Vesipumpun nostokorkeus m 4
 • DC-moottorien määrä (puhallinmoottori) / 2
 • DC-moottorin ottoteho (max) W 150
 • DC-moottorin ottoteho (min) W 60
 • DC-moottorin nopeus (maks.) RPM 800
 • DC-moottorin nopeus (min) RPM 300
 • Ääni* dB(A) 45-60
 • Nettopaino kg 206
 • Kokonaispaino kg 236
 • Koko (L / W / H) mm 1178 / 450 / 1605
 • Lähetysmitta (L / W / H) mm 1210 / 490 / 1650
 • Käyttölämpötila °C -25~43
 • Menoveden maksimilämpötila °C 60* Melutesti perustuu JB / T4330-1999: ään 1 metrin etäisyydellä.
Multiheater Eco 18
 • JÄNNITE/TAAJUUS: 230V~50Hz
 • LIITOSJOHTO PISTOTULPALLA 2,5m
 • MITAT mm: L 550, K 740, S 365
 • PAINO: 50 kg, Seinäkannake mukana
 • SUOJAUSLUOKKA: IPX1
 • SUOJAMAADOITETTU: I
 • KUUMANVEDENTUOTANTO: 32L/h
 • LÄMMITYSKAPASITEETTI: 1,5-1,8kW
 • OTTOTEHO: 0,38kW
 • VIRTA: 1,73A
 • OTTOTEHO MAX: 0,62kW
 • OTTOVIRTA MAX: 2,82A
 • KYLMÄAINE/TÄYTTÖ: R134A/1150g
 • VEDENVIRTAUS: 0,75m3/h
 • MAX. KÄYTTÖPAINE 10 MPa
 • LÄMPÖ ULOS: 55°C (9-60°C)
 • PUTKILIITÄNNÄT: 3/4” Sisäkierre
 • ILMALIITÄNNÄT: 110mm, 125mm kierresaumakanavalle tasolähtökaulukset
 • KONDENSSIVESILIITÄNTÄ: 1/2″ Sisäkierre
 • ÄÄNI: 45dB(A)
 • TOIMINTAPAINE (LOW SIDE): 1,3Mpa
 • TOIMINTAPAINE (HIGH SIDE): 2,1Mpa
Multiheater Eco 30

MH-ECO30

TEKNISIÄ TIETOJA

 • JÄNNITE/TAAJUUS: 230V~50Hz
 • LIITOSJOHTO PISTOTULPALLA 2,5m
 • MITAT mm: L 615, K 845, S 400
 • PAINO: 61kg, Seinäkannake mukana
 • SUOJAUSLUOKKA: I PX1
 • SUOJAMAADOITETTU: I
 • KUUMANVEDENTUOTANTO: 60l/h
 • LÄMMITYSKAPASITEETTI : 3 kW
 • OTTOTEHO: 0,73 kW
 • VIRTA: 3,2 A
 • OTTOTEHO MAX: 1,2 kW
 • OTTOVIRTA MAX: 5,2 A
 • KYLMÄAINE/TÄ YTT Ö: R410A/750g
 • VEDEN VIRTAUS: 0,75m3/h
 • LÄMPÖ ULOS: 55°C (9-60°C)
 • PUTKILIITÄNNÄT : 3/4” Sisäkierre
 • ILMANOTTO 150mm, 160mm kierresaumakanavalle tasolähtökaulukset
 • ILMAMÄÄRÄ 100l/s, 350 m3/h
 • ÄÄNI: 50dB(A)
 • TOIMINTAPAINE (LOW SIDE): 1,3Mpa
 • TOIMINTAPAINE (HIGH SIDE): 2,1Mpa
Multiheater HP 105PRO
Multiheater kiinteistölämpöpumput R290